Prírodný štýl bývania: Spojenie prírody a pohodlia vo vašom domove

Datum: 30.04.2024

V tomto článku sa ponoríme do sveta prírodného štýlu bývania, kde sa zameriame na to, ako môžete priniesť kúsok prírody do pohodlia svojho domova. 

Vytvorte si zo záhrady letný raj s novým nábytkom

Datum: 19.04.2024

Prichádza leto a s ním aj túžba po chvíľach pokoja na čerstvom vzduchu. K takejto idylike však bezpochyby patrí kvalitný záhradný nábytok. Čo všetko o ňom potrebujete vedieť?

Základné bezpečnostné opatrenia pri práci s farbami na kov

Datum: 01.04.2024

Práca s farbami na kov môže prinášať rôzne zdravotné riziká, pretože tieto farby obsahujú chemické látky, ktoré môžu byť škodlivé pre zdravie pri priamom kontakte alebo inhalácii. 

Rekonštrukcia kúpeľne: Svojpomocne alebo s pomocou služieb kúpeľňového štúdia?

Datum: 30.03.2024

Premeniť starú kúpeľňu na nový, funkčný a moderný priestor vyžaduje premyslené plánovanie a hlavne odborné znalosti. Veľa ľudí napriek tomu šetrí a pustia sa do návrhu kúpeľne svojpomocne alebo za pomoci známych.

Zdravý spánok: Ako matrace Benab.sk zlepšujú váš spánok

Datum: 19.03.2024

Spánok je dôležitý stav pre človeka v akomkoľvek veku. Práve v noci sa celé telo obnovuje, takže keď sa človek zobudí, je produktívny a cíti sa dobre.

Nábytok z masívu verzus laminátový nábytok

Datum: 20.01.2024

Nábytok je dôležitou súčasťou našich domovov. Od výberu nábytku závisí vzhľad miestností, funkčnosť a útulnosť. Nábytok sa vyrába z rôznych materiálov, ktoré ho odlišujú dizajnovo a materiál ovplyvní i životnosť nábytku.

Vyberáme drevený nábytok – Ktorý druh dreva je najlepší?

Datum: 26.12.2023

Ak si odmyslíme moderné druhy nábytku vyrábané z kovu, plastu či skla, drevo stále vyhráva na prvom mieste.

Maľovanie stien ľavou zadnou. Ako na to?

Datum: 29.10.2023

Natieranie stien nemusí byť nočnou morou a ani zdĺhavým procesom. V dnešnej dobe existuje veľa možností, ako si aj z maľovania stien spraviť zábavnú a jednoduchú činnosť.

Matrac, na ktorom sa vám bude skvele spať

Datum: 01.10.2023

Aký matrac je najlepší? No predsa taký, na ktorom sa vám bude dobre spať. Kritériá pre zdravý spánok sú viacerá, ale práve matrace prispievajú k zdraviu najväčšou mierou.

Betónová podlaha – Ako a čím ju natrieť

Datum: 01.10.2023

Chystáte sa renovovať starú farbu na betónovej podlahe? Máte čisto novú podlahu v garáži a chcete jej dodať svieži vzhľad? V oboch prípadoch je riešením natretie podlahy farbami určenými na betón. Postup natierania sa nesnažte oklamať, inak sa farba bude oddeľovať alebo lúpať.

5 najčastejších chýb, ktorým sa vyhnúť pri výbere záhradného nábytku

Datum: 04.09.2023

Tu sa neje, lebo vankúše boli drahé, na pohovke sa neleží, operadlá veľmi tlačia… Dá sa pri toľkýchto pravidlách užiť vlastná terasa? 

Farby v kuchyni: Ako ovplyvňujú atmosféru a vnímanie priestoru

Datum: 04.09.2023

V kuchyni sa nielen varí, ale aj vychutnáva! Dobré jedlo, nápoje, prítomný okamih. Ak si farby v kuchyni navrhnete správne, stane sa pre vás druhou obývačkou. 

Miešanie farieb ako cesta k špeciálnym odtieňom

Datum: 31.05.2023

Chcete zladiť sedaciu súpravu s farbou steny? Alebo je vaša kuchynská linka v netradičnom farebnom prevedení a vy neviete v obchodoch nájsť adekvátnu farbu?

Vchodové dvere – hliníkové vyhrávajú na plnej čiare

Datum: 13.01.2023

Rozhodnutie, aké vchodové dvere kúpiť vie v značnej miere ovplyvniť komfort bývania. Dvere nie sú len vstupnou bránou do domu, ale tiež bezpečnostným a izolačným prvkom.

4 znaky toho, že je čas na novú jedáleň

Datum: 31.12.2022

Jedáleň patrí medzi obľúbené miestnosti. Pamätá si všetky skvelé jedlá, rodinné oslavy a príjemné obedy v kruhu najbližších. Hoci nedáte dopustiť na jej čaro, po rokoch užívania si zaslúži obnovu. 

Ako udržiavať vonkajšok vášho domu v zime?

Datum: 31.12.2022

Akosi sme si už zvykli, že v zime sa o exteriér svojho domu nemusíme až tak starať. Koniec koncov, mrholenie, sneženie, námraza či metelica by aj tak naše pokusy o akékoľvek vyčistenie zmarili.

Ako a kde kupovať matrace?

Datum: 01.11.2022

Matrace by ste mali vymeniť približne po piatich rokoch používania. Možno sa vám na prvý pohľad zdajú v poriadku, ale po tomto období neplnia svoj hygienický účel.

Kupujete posteľ? Dajte si záležať na výbere matraca a roštu

Datum: 30.07.2022

Veľa ľudí prepadne pri kupovaní postele vplyvu atraktívneho dizajnu a len okrajovo sa zaujímajú o matrac či rošt. Takéto jednanie je chybné.

Ledkové svietenie pre vysoký efekt a úsporu energií

Datum: 30.07.2022

Domácnosti, hotely, podniky, firmy, všetci postupne prechádzajú v interiéri i exteriéri na ledkové svietenie.

Veľkoformátové okná a dvere? Jedine z hliníka

Datum: 26.06.2022

Čo si predstavíte, keď sa hovorí o oknách alebo vchodových dverách? Predpokladáme, že vo väčšine prípadoch plastové profily a výplne.

Plánujete rekonštrukciu Vašej kuchyne? Nechajte si poradiť pár tipov, ktoré sa hodia brať na mysli!

Datum: 22.06.2022

Rekonštrukcia či zariaďovanie celkom novej kuchyne je projekt, ktorý prináša množstvo otázok. Celý proces však môže byť jednoduchší, ak si ho dôkladne naplánujete a premyslieť.

Aké funkcie ponúkajú meteostanice na doma?

Datum: 13.04.2022

Čo sú to domáce meteostanice a na čo slúžia? Vo všeobecnosti možno povedať, že domáca meteostanica je súborom prístrojov, ktorý meria atmosférické podmienky.

V každej domácnosti sa zíde. Ako vybrať rebrík pre vaše potreby

Datum: 27.03.2022

Menšie či väčšie domácnosti sa nezaobídu bez rebríka. Občas je potrebné aj v menšom byte dočiahnuť vyššie ako sa dá zo stoličky.

Aké dva typy osvetlenia hrajú prím v doplnkovom svietení?

Datum: 23.03.2022

Minulosťou sú časy, kedy bola každá miestnosť v dome osvetlená len lustrom alebo stropnicou. Dnešné trendy v bývaní sú jasné.

5 najviac preferovaných typov matracov

Datum: 22.01.2022

O matracoch a ich vplyve na váš spánok ste iste počuli alebo čítali kvantá informácií. Preto viete, že matrac je naozaj dôležitou súčasťou postele.

Bezpečnostné dvere – chránia i reprezentujú

Datum: 22.01.2022

Nájsť vchodové dvere, ktoré budú spĺňať bezpečnostné normy, no zároveň poskytnú dokonalú odolnosť a svojim dizajnovým prevedením potešia nejedného majiteľa, môže byť v dnešnej dobe pomerne náročné.

Účinný návod, ako sa zbaviť myší v dome

Datum: 31.12.2021

Malé hlodavce sú postrachom majiteľov rodinných domov, ale bez problémov sa vyšplhajú tiež do bytov na vysokom poschodí.

Už nikdy viac vás nebude otravovať nepríjemný hmyz vo vnútri a ani vonku

Datum: 31.12.2021

Pobyt v záhrade sa počas teplejších mesiacov dokáže zmeniť na nočnú moru kvôli otravnému hmyzu. Na prvom mieste ide o štípajúce komáre a druhé miesto vyhrávajú bzučiace muchy.

Pozor na hady v záhrade! Viete, ako sa ich zbavíte?

Datum: 31.12.2021

V záhrade alebo na terase vášho domu sa z času na čas vyskytnú rôzne zvieratá, o ktorých môžeme povedať, že sú pre rodinné domy klasickými návštevníkmi.

Bývate blízko lesa alebo pri poli? Dávajte si pozor na divoké zvieratá v záhrade

Datum: 31.12.2021

Bývanie mimo mesta alebo na jeho okraji so sebou nesie riziko, že sa vo vašej záhrade objavia divoké zvieratá. Svoje by vám o tom vedeli povedať obyvatelia dedín obklopených lesmi.

Myši a potkany nie sú problémom len v rodinných domoch

Datum: 29.12.2021

O myšiach sa hovorí, že sa dokážu dostať všade, kde si zaumienia. Podobné je to s potkanmi. Oba škodce pri svojej honbe za potravou znepríjemňujú ľuďom život a hlavne roznášajú rôzne veľmi nebezpečné ochorenia.

Vtáci sú prenášačmi rôznych ochorení. Odplašte ich zo svojho okolia

Datum: 29.12.2021

Pamätám sa, ako som prišla na návštevu k mojim známym. Bývali v centre a nad ich budovou sídlili kŕdle holubov. Celú terasu mali nonstop zasypanú ich trusom.

Ničia vám krtkovia záhradu? Zbavte sa ich raz a navždy

Datum: 29.12.2021

Krtkovia sú na pohľad milé zvieratká, ktoré v nás evokujú spomienky na detské kreslené rozprávky. Ak nevlastníte záhradu, tak vo vašim myšlienkach zostane krtko vždy len nevinným zvieratkom.

Mravce – keď sa usídlia vo vašej domácnosti, je ťažké sa ich zbaviť

Datum: 29.12.2021

Nikdy ste nenašli vo svojej domácnosti ohnisko mravcov? Patríte k menšine. Mravce sú drobný hmyz, ktorý sa z času na čas zjaví skoro v každom dome.