Vchodové dvere – hliníkové vyhrávajú na plnej čiare

Datum: 13.01.2023

Rozhodnutie, aké vchodové dvere kúpiť vie v značnej miere ovplyvniť komfort bývania. Dvere nie sú len vstupnou bránou do domu, ale tiež bezpečnostným a izolačným prvkom.

Vchodové dvere – hliníkové vyhrávajú na plnej čiare

Vhodne vybrané dvere budú tlmiť zvuky, neprepustia do interiéru chlad ani horúci vzduch a ochránia váš majetok pred zlodejmi. Medzi materiálmi jednoznačne vyhráva hliník.

Hliníkové vchodové dvere sú znakom moderného bývania

Žiadne iné dvere, než hliníkové nevyzerajú tak moderne a trendovo. Hliník sa dá výborne spracovať, čím vznikajú dvere v rôznych tvaroch s dekoračnými prvkami a dvere v rôznom farebnom prevedení. Hliníkové vchodové dvere môžu vyzerať ako tradičné dvere z dreva alebo extravagantné dvere s atypickými detailmi.

Nepozerajte na cenu, ale na trvácnosť a stabilitu

Hliníkové dvere sú o niečo drahšie ako plastové, ale uvedomte si, že nekupujete kus nábytku, ale funkčný prvok stavby. Dvere z hliníka vám vydržia po celý život bez straty pôvodných vlastností. Ide o dvere s veľmi stabilnou štruktúrou, ktoré nepodliehajú nielen zubu času, ale ani vplyvu výkyvov počasia. Hliníkové dvere sa nemusíte báť osadiť na južnú časť domu. Sú tak pevné, že sa neohnú či inak nedeformujú ani po mesiacoch pôsobenia slnečného žiarenia a vysokej teploty.

Neprekonateľné termo a zvukovo izolačné vlastnosti

Dokonca aj čiastočne zasklené hliníkové dvere sú neprekonateľné v oblasti izolácie voči zvukovým efektom zvonku. Zároveň majú dvere z hliníka skvelé izolačné vlastnosti s ohľadom na tepelné straty. Dvere s viacerými komorami s prerušenými tepelnými mostmi zaručia nulové úniky tepla.  Hliníkové okná a dvere sú stavebnými prvkami, ktoré by nemali chýbať v domácnostiach ekonomicky zmýšľajúcich ľudí.

Dvere, ktoré neprekoná zlodej a ani plamene

Keď sa chcete doma cítiť maximálne v bezpečí, kúpte hliníkové dvere. Pri požiari dokážu dvere z hliníka odolať žiaru až do 660 stupňov. Počas horenia hliníka sa do ovzdušia neuvoľňujú škodlivé látky. Hliníkové dvere v spojení s kvalitnou zárubňou, reťazovým zámkom a bezpečnostným uzamykaním sú synonymom ochrany proti vlámaniu.

Nebudete otrokmi vášho domu, dom musí slúžiť vám

Postaviť nádherný, veľký dom a následne sa celé dni starať o jeho údržbu znamená, že ste sa stali otrokom vlastného bývania. Zabrániť takému stavu môžete výberom správnych stavebných materiálov. Hliníkové dvere a okná sú nenáročné na údržbu a čistenie. Ak si ich nevšimnete po celý rok, nič sa nestane. Samozrejme, že ich krásu zachováte čistením. Dva razy do roky pretrite povrch dverí prípravkami s neutrálnym pH alebo od ich výrobcu kúpte špeciálne prípravky na čistenie hliníkových povrchov.

 

 

Čítané: 108 x