Máte veľký pozemok? So štvorkolkou ustrážite zvieratá a obrobíte pôdu

Datum: 27.03.2024

Vlastníte rozsiahly pozemok a hľadáte spôsob, ako ho efektívne spravovať? Úžitková štvorkolka je odpoveďou na vaše potreby. Toto univerzálne vozidlo nie je určené len pre dobrodružné výlety v teréne, ale môže sa tiež stať nenahraditeľným nástrojom pri správe pôdy a kontrole zvierat na statku, farme alebo v záhrade.

Kedy je čas na kompletnú výmenu starých pneumatík?

Datum: 09.03.2024

Na slovenských cestách sú často vidieť vozidlá s katastrofálnym stavom pneumatík. Niektorých motoristov k takému jednaniu vedie nevedomosť, iných financie či ľahostajnosť. Kedy je nutné pneumatiky vymeniť za nové?

Cesta do budúcnosti  - ako by mohla vyzerať doprava o pár rokov?

Datum: 07.12.2023

Zamýšľali ste sa niekedy nad tým, ako rýchlo napreduje technológia v každej oblasti ľudského života? Pred pár rokmi sme ani nesnívali o mobilných telefónoch, o domácnostiach riadených umelou inteligenciou alebo o elektrických vozidlách.

Čo je skutočne kľúčové pri kúpe pneumatík?

Datum: 08.11.2023

Pri kúpe pneumatík je kľúčové mať na pamäti niekoľko faktorov, aby ste získali za minuté peniaze najlepšiu kvalitu.

PDR ako inovatívny spôsob opravy preliačin

Datum: 22.10.2023

Nepriateľom číslo jedna v oblasti vzhľadu vozidla sú preliačiny. Malé, niekedy priam nenápadné poškodenia sa zjavia po dopade slnečných lúčov a zrazu sa stanú v očiach motoristu obrovské.

7 tipov na prípravu na cestu k moru autom

Datum: 05.06.2023

S blížiacou sa letnou dovolenkou stúpa nadšenie a tiež trochu obavy či ste na niečo nezabudli. Obavy sú ešte o niečo väčšie, keď sa na dovolenku chystáte autom.

Malý poradca pred kúpou nových pneumatík

Datum: 10.04.2023

Nielen dámy majú problém s výberom a kúpou nových pneumatík. Vyznať sa vo všetkých číslach, označeniach a značkách pneumatík je pre niektorých motoristov veľmi ťažké.

5 faktov o oprave preliačin pomocou PDR metódy

Datum: 09.02.2023

Preliačina alebo viac preliačin na karosérii auta vznikajú ako dôsledok rôznych nehôd. Niekedy ide o drobné ťuknutie pri parkovaní, inokedy sú na vine vandali, ktorí sa zabávajú pri ničení áut.

Starnutie pneumatík je možné spomaliť. Ako na to?

Datum: 07.02.2023

Ľudia starnú a starnú tiež ich vozidlá vrátane pneumatík. Starnutiu sa zabrániť nedá, ale je ho možné spomaliť. Dokonca aj u pneumatík. Čo robiť, aby pneumatiky vydržali dlho a slúžili perfektne počas celej životnosti?

Na chalupu jedine so štvorkolkou

Datum: 15.01.2023

Chalupa na samote je snom nejedného mestského človeka, ktorý chce utiecť z neustáleho zhonu a stresu. Po pár dňoch bývania na samote príde vytriezvenie.

5 zásadných informácií pred výberom pneumatík

Datum: 09.01.2023

Po ojazdení prvých pneumatík už patríte medzi skúsenejších šoférov, ktorí na cestách zažili veľa rôznorodých situácií. Prvé ojazdené pneumatiky tiež znamenajú, že sa budete musieť popasovať s výberom nových. Pred výberom a následnou kúpou pneumatík sa vám zíde nasledujúcih 5 zásadných informácií.

Príprava vozidla na zimu

Datum: 09.12.2022

Nezaoberali ste sa ešte prípravou automobilu na zimu? Ručička na hodinách ukazuje za 5 minút pred zimou, a preto si nájdite jeden voľný deň, aby bolo vaše auto na zimu pripravené vo všetkých smeroch.

Ako začať s motocrossom na Slovensku?

Datum: 11.10.2022

Milujete adrenalín a jazdu na motorke viac ako akýkoľvek iný šport? 

5 tipov, aby sa vám jazda v zime nepredražila

Datum: 10.10.2022

V snahe ušetriť robia motoristi veľa chýb, ktoré sa im počas jazdy v zimnom období predražia. Niektoré z týchto chýb vedú k poriadne vysokej pokute a iné vás budú stáť nemalé peniaze pri návšteve autoservisu.

Havarijné poistenie poskytuje rozmanitejšie poistné krytie

Datum: 04.08.2022

Spoliehať sa len na povinné zmluvné poistenie sa niekedy nevyplatí. Hlavne majitelia novších a drahších vozidiel by si k PZP mali dokúpiť havarijné poistenie, ktoré má rozmanitejšie a vyššie poistné krytie.

Toto príslušenstvo nesmie vašej štvorkolke chýbať!

Datum: 17.07.2022

Máte už nejaký ten rok v garáži štvorkolku? Iste ste si k nej dokúpili rôzne príslušenstvo, ktoré vám spríjemňuje každú jazdu

Tipy, ako zvládnuť dlhú cestu autom na dovolenku

Datum: 07.06.2022

Vybrať sa na dovolenku vlastným automobilom so sebou nesie veľa výhod i úskalí. Na jednej strane môžete zastaviť, kde sa vám zachce a zbaliť si so sebou väčšie množstvo vecí.

Pamätáte si zákonom stanovenú minimálnu hĺbku dezénu?

Datum: 04.05.2022

Patríte medzi skúsených šoférov, ktorí už niekoľko rokov brázdia diaľnice bez nehody? Práve táto skupina vodičov je na cestách príliš sebavedomá a neoprašuje svoje vedomosti z autoškoly. Nevedomosť alebo zábudlivosť sa vám môže vypomstiť napríklad vo forme pokuty za ojazdené pneumatiky.

Čo si všímať pri kúpe strešného boxu? Objem nie je až tak dôležitý

Datum: 09.03.2022

Strešný box si kupujú hlavne rodiny s deťmi, pre ktoré sú úložné priestory v automobile nedostačujúce. Z uvedeného dôvodu je pre väčšinu ľudí smerodajný údaj o objeme boxu.

5 chýb, ktorými ničíte svoj automobil

Datum: 07.03.2022

Máte pocit, že sa o váš automobil staráte dobre, ale napriek tomu sa akosi často niečo pokazí? Možno je váš dojem o správnej starostlivosti veľmi ďaleko od pravdy.

Pozor na pokuty v horách za jazdu bez snehových reťazí

Datum: 07.02.2022

Používanie snehových reťazí neberte len ako povinnosť. V mnohých situáciách sú reťaze vašim anjelom strážnym a v mnohých situáciách vám pomôžu sa dostať cez neprístupný terén.

Dávajte si pozor na to, čo prevážate na streche vozidla

Datum: 11.01.2022

Jazdné vlastnosti automobilu dokážu ovplyvniť viaceré faktory. Tieto faktory vplývajú tiež na spotrebu vozidla. Ide napríklad o náklad, ktorý vozíte na streche vozidlo.

Aby sa vám zimná dovolenka nepredražila

Datum: 10.01.2022

Občas sa stane, že plánujete dovolenku niekoľko týždňov dopredu a napriek tomu sa nepripravíte na všetko, čo by sa vám mohlo prihodiť.  Vybrať sa na zimnú dovolenku vlastným vozidlom si vyžaduje dokonca ešte viac úsilia a plánovania.

Čo dokúpiť pred jazdou na zimnú dovolenku

Datum: 04.01.2022

Chystáte sa na zimnú dovolenku? Vašu radosť z oddychu môže zmariť úplná maličkosť, na ktorú v zhone zabudnete.

Poradíme vám, ako zabránite zrážke vozidla so zverou

Datum: 31.12.2021

Počas zimného obdobia sa denne stávajú dopravné nehody, ktorých príčinou je zrážka vozidla so zverou. Pri týchto havárií dochádza k devastácii automobilu a veľmi často i k zraneniu šoféra či spolujazdcov.

ATV a úžitkové štvorkolky sa v zime premenia na odhŕňače snehu. A nielen to!

Datum: 09.12.2021

Pracovné štvorkolky si kupujú majitelia fariem, aby im pomáhali pri poľnohospodárskych prácach. Čoraz častejšie ich vidíte aj v rukách horských záchranárov alebo na nich jazdia technickí pracovníci, ktorí s ich pomocou upravujú zimné chodníky a vozovky.