Toto príslušenstvo nesmie vašej štvorkolke chýbať!

Datum: 17.07.2022

Máte už nejaký ten rok v garáži štvorkolku? Iste ste si k nej dokúpili rôzne príslušenstvo, ktoré vám spríjemňuje každú jazdu

Toto príslušenstvo nesmie vašej štvorkolke chýbať

Veľmi obľúbené sú predné plexi štíty, vyhrievané sedadlá alebo držiaky náradia. Väčšina majiteľov štvorkoliek využívajú toto vozidlo hlavne počas teplých mesiacov. Existuje však jedna pomôcka, vďaka ktorej budete môcť na štvorkolke jazdiť za každého počasia a dokonca v hlbokom snehu.

Pracovné štvorkolky nepatria v zime do garáže

Bola by škoda, keby ste úžitkovú štvorkolku na zimu zavreli do garáže. Pohon na štyroch kolesách umožňuje jazdiť so štvorkolkou aj po snehu. Kúpiť sa dajú dokonca snehové reťaze na štvorkolky, takže sa nemusíte báť, že by ste do snehu zapadli. V zime sa síce okolo domu nedá robiť toľko práce ako v lete, ale zopár činností sa nájde. Môžete napríklad odpratať z dvora neporiadok, odviesť staré trámy a v okolí domu odhrnúť sneh. Všetky uvedené činnosti sa dajú realizovať vďaka rôznym pracovným nástrojom, ktoré sa k štvorkolke pripájajú. K štvorkolke je možné dokúpiť radlicu alebo k nej pripojiť navijak. Maximálne využité sú štvorkolky v lese, kde vedia previesť drevo alebo ho premiestniť z lesných cestičiek. Pomáhajú tiež pri prevážaní iného poľnohospodárskeho náradia alebo zásob do horských chát. Samozrejme, že v horách je terén zradný, a preto by ani silný motor a kolesá so snehovými reťazami nemuseli stačiť. Výrobcovia doplnkov a príslušenstva pre štvorkolky mysleli aj na tieto situácie. Štvorkolka sa dá zmeniť na snežný skúter! Ako? Veľmi jednoducho pomocou snehových pásov, ktoré nahradia kolesá.

Adrenalín v lete i v zime so športovou štvorkolkou

Nielen pracovné štvorkolky si zaslúžia prevetrať za každého počasia. Trojkolky, motorky či elektrické skútre celú zimu oddychujú, ale vaša štvorkolka nemusí. Snehové pásy je možné pripojiť k športovému modelu štvorkolky podobne ako k úžitkovému typu. Snehové pásy pre štvorkolky sa vyrábajú v rôznych rozmeroch, aby boli kompatibilné s menšími i väčšími štvorkolkami. Dokonca aj na rozmernejšie UTV čiže nákladné štvorkolky a side by side modely je možné pásy inštalovať. Snehové pásy odporúčame využívať tiež na jar. V tomto období sú lesné cesty premočené a mohlo by sa stať, že so štvorkolkou zapadnete do bahna. S pásmi sa vám takáto nepríjemnosť nestane.  Snehové pásy prejdú snehom, bahnom a tlmia skvele všetky nárazy. Znamená to, že nekonečná zábava a prílev adrenalínu s príchodom zimy či dažďov nekončia, ale začínajú.

 

 

Čítané: 213 x