Na chalupu jedine so štvorkolkou

Datum: 15.01.2023

Chalupa na samote je snom nejedného mestského človeka, ktorý chce utiecť z neustáleho zhonu a stresu. Po pár dňoch bývania na samote príde vytriezvenie.

Na chalupu jedine so štvorkolkou

Prvý dážď vytvorí z prístupovej cesty vedúcej cez les močarisko. Ak nechcete na chalupe zostať uväznení, potrebujete poriadne terénne vozidlo. Napríklad úžitkovú štvorkolku.

Zdolá každý terén v lete i v zime

Úžitková štvorkolka je v teréne skutočný velikán. Počas jazdy na tomto vozidle je každý terén ako rovná cesta. Štvorkolky boli stvorené na zdolávanie prekážok, bahnenie, skoky a driftovanie. S úžitkovou štvorkolkou síce nevyskočíte tak vysoko ako so športovou, ale istú svižnosť má. Čo je však pre chalupárov najdôležitejšie, je schopnosť štvorkolky prejsť cez popadané vetvy, korene stromov, skaly i rozbahnený terén. Pohon všetkých štyroch kolies vám zaručí, že sa dostanete na chatu aj v prípade, že je postavená na strmom kopci. Úžitkovú štvorkolku nevyužijete len na jazdu k chate. Vďaka príslušenstvu sa môžete venovať farmárčeniu alebo upraviť okolie chalupy. Jedným z dôležitých doplnkov k štvorkolke je prívesný vozík, na ktorom zaveziete do chalupy zásoby.

Nákladná štvorkolka na prevážanie zásob

Ak potrebujete štvorkolku predovšetkým na prevážanie nákladu, kúpte štvorkolku nákladnú. V zadnej časti tohto vozidla je vyklápateľná korba, ktorá sa ovláda pomocou hydrauliky. Nesmieme zabudnúť ani na to, že nákladná štvorkolka má výhodu krytého sedenia. Vďaka kabíne, niekedy vyhrievanej, sa na chalupu vyveziete za každého počasia bez mrznutia alebo zmoknutia.

Prečo radšej štvorkolka ako SUV

Po preskúmaní cien zistíte, že štvorkolka s najbohatšou výbavou vyjde lacnejšie ako SUV. Navyše SUV má v zime problém s výjazdom po závejoch alebo ľade. S SUV neuveziete toľko nákladu ako so štvorkolkou. A SUV sa nedokáže premeniť na snežný skúter. Krútite hlavou, čo je to za argument? K štvorkolke je možné dokúpiť snežné pásy, ktoré nahradia kolesá a z vozidla sa po inštalácii stane dokonalý snežný skúter. Štvorkolka so snežnými pásmi dokáže všetko ako s kolesami.

Jazdiť môžete aj po cestách

Úžitková alebo nákladná štvorkolka sú bežné vozidlá, ktoré môžu jazdiť aj po cestách. Na diaľniciach smiete jazdiť len vtedy, keď stroj vytiahne rýchlosť nad 80 km/h. Manévrovanie so štvorkolkami sa nedá na asfalte porovnávať s riadením automobilu alebo trojkolky, na trošku tvrdšie vyberanie zákrut si zvyknete rýchlo.

 

Čítané: 120 x