V každej domácnosti sa zíde. Ako vybrať rebrík pre vaše potreby

Datum: 27.03.2022

Menšie či väčšie domácnosti sa nezaobídu bez rebríka. Občas je potrebné aj v menšom byte dočiahnuť vyššie ako sa dá zo stoličky.

Ako vybrať rebrík

Napríklad utieranie prachu z vysokej skrine je bez rebríka nemožné. V rodinnom dome je rebrík priam nevyhnutný. Nielen počas prác v záhrade, ale tiež pri oprave fasády, strechy alebo čistení okien. Nemusíte ihneď kupovať najdrahší rebrík, na základné potreby vám postačí aj jednoduchší typ. Aké možnosti máte, sa dozviete v našom článku.

Z materiálov vyhráva hliník

Zabudnite na staré modely ťažkých, drevených rebríkov. Takýmto rebríkom pomaly, ale iste zvoní umieračik. Z drevených rebríkov sa využívajú hlavne štafle. Tie sú pre maliarov praktickou pomôckou, lebo sa vďaka štafliam dokážu pohybovať po miestnosti bez toho, aby z rebríka zostúpili. Dnes hrajú prím rebríky hliníkové, ktoré sú na jednej strane veľmi odolné a na druhej sa s nimi jednoducho manipuluje vďaka nízkej váhe.

Výška rebríka

Je jasné, že v byte vám bude zbytočný príliš vysoký rebrík. Vo väčšine domácnostiach sa využívajú hlavne hliníkové schodíky alebo jednoduchý rebrík v dĺžke, ktorú si vyberiete. Niekedy sa takýmto jednoduchým rebríkom hovorí hobby rebríky. Medzi hobby rebríky patria nízke hliníkové štafle a nižšie operné či obojstranné rebríky. Ak neviete vybrať správnu výšku rebríka, kúpte si teleskopický rebrík. Tento typ rebríka sa zasúvaním jednotlivých častí dá zväčšovať i zmenšovať podľa vašich potrieb. V prípade, že sa rozhodnete pre iný typ rebríka, tak si uvedomte, že na posledné tri schodíky rebríka sa nestúpa a priemerne vysoký človek z takejto výšky dočiahne ešte meter nad rebrík. Všetky spomínané modely rebríkov nájdete na stránkach e-shopnu Bugy.

Zhrnutie alebo na čo si dávať pozor

Pre bežné činnosti v domácnosti si vyberajte z ponuky hobby rebríkov. Profesionálne rebríky by ste nikdy plne nevyužili a zbytočne by ste za ne minuli veľa peňazí. Pozor na to, že drevené rebríky vás môžu osloviť cenou, ale horšie sa vám s nimi bude pracovať kvôli vyššej váhe. Hliníkovým rebríkom sa v kvalite a stabilite nedá konkurovať. Pozor na údaj o výške rebríka. Operná výška je približne o 20 cm menšia. Pre vašu istotu a bezpečnosť je lepšie kúpiť rebrík, ktorý bude mať čo najširšie priečky (nad 30 cm). Kvalitný a bezpečný rebrík spoznáte aj podľa toho, že má jednotlivé schodíky od seba vzdialené aspoň 28 cm. Myslite aj na to, že štandardná nosnosť rebríka je maximálne 150 kg.

 

 

 

Čítané: 123 x