Bezpečnostné dvere – chránia i reprezentujú

Datum: 22.01.2022

Nájsť vchodové dvere, ktoré budú spĺňať bezpečnostné normy, no zároveň poskytnú dokonalú odolnosť a svojim dizajnovým prevedením potešia nejedného majiteľa, môže byť v dnešnej dobe pomerne náročné.

Bezpečnostné dvere – chránia i reprezentujú

Pýtate sa, aké vlastnosti by mali spĺňať vchodové dvere?

Odolnosť a bezpečnosť vchodových dverí

Jednou z hlavných vlastností vonkajších, čiže vchodových dverí je ich odolnosť. Musia byť schopné poskytnúť ochranu pred dažďom, vetrom, teplom i chladom. Na trhu je k dispozícii množstvo rôznych typov vonkajších dverí, ale žiadne nie sú také odolné ako kvalitné bezpečnostné dvere. Bezpečnosť je ďalším dôležitým aspektom, keďže poskytuje ochranu ľudí i majetku. To znamená, že bezpečnostné dvere musia odolať značnej sile, pričom konštrukcia takýchto dverí zahŕňa rôzne zámky i závory. Treba si však pamätať, že pokiaľ sú dvere už staršie, dajú sa ľahko zničiť.

Energetická účinnosť

Rodinné domy sa v posledných rokoch stavajú s ohľadom na energetickú účinnosť. Vďaka tomu môžete ušetriť nemalé náklady za energie, ktoré využívate na spotrebu. Základom však je, aby okná i vchodové dvere správne tesnili, v opačnom prípade môže unikať teplý vzduch von a naopak, studený vzduch dovnútra. Ak sa rozhodnete vymeniť staré okná a dvere za nové, dbajte na to, aby inštaláciu vykonal skúsený odborník, resp. firma, ktorá má v tejto oblasti skúsenosti a potrebné zručnosti.

Ideálne riešenie pre rodinné domy i hotely

Pretože bezpečnostné dvere nie sú len ochranným elementom, ich dizajn a technologické vybavenie by mali spĺňať očakávania aj náročných klientov. Okrem toho, že sú vhodnou voľbou do rodinných domov, svoju funkciu plnia aj v hoteloch či ďalších developerských projektoch. Triedy RC2 alebo RC3 si viete ľubovoľne nakonfigurovať podľa vašich predstáv. Okrem neobmedzeného počtu farieb si môžete vybrať z rôznych typov materiálu, a to od laminátu až po hliník či drevenú dyhu.

Čítané: 165 x