Už nikdy viac vás nebude otravovať nepríjemný hmyz vo vnútri a ani vonku

Datum: 31.12.2021

Pobyt v záhrade sa počas teplejších mesiacov dokáže zmeniť na nočnú moru kvôli otravnému hmyzu. Na prvom mieste ide o štípajúce komáre a druhé miesto vyhrávajú bzučiace muchy.

Nebude vás otravovať nepríjemný hmyz

Tento hmyz sa bohužiaľ veľmi často dostane aj do vášho domu, kde vám znepríjemňuje celé dni i noci. Prečo by ste mali takto trpieť, keď existujú účinné prostriedky zabraňujúce útokom hmyzu?

Muchy i komáre sú nepríjemné a niekedy aj nebezpečné

Pri vyslovení slova mucha si asi prestavíte predovšetkým otravné bzučanie a šteklenie pri ich lození po vašej pokožke. Mucha však neznamená len to, že budete nervózni, nebudete môcť spať či sa sústrediť. Riziko predstavujú muchy, ktoré vám lozia po voľne položenom jedle. Radíme vám, keď mucha oblezie vaše jedlo, tak ho radšej nekonzumujte. Dávajte si pozor a vždy jedlo zakrývajte, a to nielen vonku na terase, ale tiež doma. Muchy lezúce po jedle totiž prenášajú baktérie. Predstavte si, kde všade mucha sedela pred tým, ako si sadla na vaše jedlo a hneď vás chuť na jedenie prejde. Nehovoríme, že po zjedení takéhoto sústa sa ihneď nakazíte, ale môžete mať napríklad žalúdočné problémy. Štúdie jasne preukázali, že práve muchy sú šíriteľmi choroboplodných zárodkov, ktoré sa následne rýchlo prenášajú medzi ľuďmi. Preto by ste vždy mali mať vo svojej blízkosti odpudzovač hmyzu. O niečo menej nebezpečné sú komáre, ktoré žijú v našich končinách. Tie neprenášajú ochorenia, ale riziko od nich pochádza z uštipnutia. Ak nemáte alergie, tak sa na vašej koži zjaví len červený fliačik, ktorý svrbí. Ľudia náchylní na alergie môže mať s uštipnutím od komárov väčšie problémy. Rizikom je tiež to, keď štípanec rozškriabete a zanesiete si do rany infekciu.

Čo všetko účinne zaberá proti hmyzu vo vnútri i vonku

Ak nerátame rôzne babské rady, tak máte veľa iných možností, ako zabrániť hmyzu, aby sa dostal do vašej blízkosti. Vsadiť môžete na elektrický odpudzovač hmyzu. Ten iste poznáte v podobe malého prístroja, ktorý sa vsunie do zásuvky. Univerzálne odpudzovače pôsobia proti komárom i muchám. Využívajú sa na boj proti hmyzu vo vnútornom prostredí. Nemusíte sa obávať ani o zdravie najmenších detí, pretože elektrický odpudzovač komárov sa vyrába vo variante pre deti. V prípade, že si chcete naplno užiť letné dni a večery na terase, tak si musíte kúpiť pasce na komáre a hmyz. Tieto pasce vyzerajú ako lampáše, na LED osvetlenie prilákajú hmyz a pomocou ventilátora ho vysušia. Veľmi účinné sú tiež elektrické lapače hmyzu, ktoré hmyz pri dotyku s ich povrchom usmrtia. Nenechajte hmyz, aby vám znepríjemňoval život, keď máte toľko možností, ako s ním zatočiť.

 

 

Čítané: 126 x