Ledkové svietenie pre vysoký efekt a úsporu energií

Datum: 30.07.2022

Domácnosti, hotely, podniky, firmy, všetci postupne prechádzajú v interiéri i exteriéri na ledkové svietenie.

Ledkové svietenie

Úsporné žiarovky a iné technológie postavené na princípe LED diód nie sú módnym výmyslom, ale skvelou príležitosťou, ako svietiť efektívne a hlavne úsporne. Ak stále svietite klasickými žiarovkami vsadenými do lustrov a lámp, je ten správny čas, aby ste ich vymenili za úsporné varianty.

Prečo svietiť LED? Pre milión dôvodov

Ešte pred pár rokmi boli LED žiarovky a iné druhy LED osvetlenia novinkou, a preto bola ich cena odrádzajúca. Dnes už nie je problém kúpiť žiarovky s technológiou LED alebo LED pásy za veľmi rozumnú cenu. Vždy pôjde síce o vyššiu sumu ako pri klasických žiarovkách, ale s ich výmenou za LED získate mnohé výhody, ktoré pocítite prakticky ihneď po vsadení LED žiaroviek do svietidiel. Ktoré najväčšie výhody LED svietenie prináša?

  • Za o niečo vyššiu cenu ako má klasická žiarovka získate žiarovku, ktorá vydrží svietiť až 10 rokov. Vymažte z mysle predstavy, ako dva razy ročne vymieňate klasické žiarovky vo všetkých svietidlách, pretože sa vypália alebo prasknú. Takéto periodické vymieňanie žiaroviek vám s LED nehrozí. Výrobcovia v závislosti od značky uvádzajú životnosť LED žiarovky 30 až 80 tisíc hodín.
  • Prakticky ihneď po zapnutí svietidla svieti LED žiarovka plným jasom. Nemusíte sa obávať ani častého vypínania a zapínania svetiel, ktoré žiarovke absolútne neškodia.
  • Pri svietení LED žiarovka vydáva len svetlo a nie teplo. Znamená to, že na svietenie spotrebujete oveľa menej elektrickej energie. Úspora na svietení môže dosiahnuť až 80 %.
  • LED žiarovky vydržia oveľa dlhšie aj z dôvodu, že nie sú horúce, neprasknú, a preto sú vhodné do svietidiel v detskej izbe.
  • LED žiarovky sú šetrné k vášmu zdraviu i životnému prostrediu. Neobsahujú ortuť, nepraskajú a nevydávajú UV žiarenie.

Ako svietiť LED? Miliónmi spôsobov

Možno si kladiete otázku, ako efektívne využiť LED osvetlenie. Okrem LED žiarovky, ktorú vsadíte do lustra či do lampičky, je možné využiť aj iné typy svietidiel. LED žiarovky si veľmi dobre rozumejú s LED panelmi, stropnými svietidlami i reflektormi, ktoré dokážu osvietiť časti záhrady alebo terasu. Posledné roky sú trendové LED pásiky. LED pásy sa dostali na prvé priečky v predajnosti doplnkového svietenia. Ich výhoda je v tom, že sú veľmi flexibilné, a preto je ich možné nalepiť na rôzne povrchy a do neprístupných miest. LED pásiky vyzerajú perfektne v každej miestnosti, a ak sa s nimi pohráte, dokážete vyčarovať z nudnej miestnosti svetelný palác.

 

Čítané: 122 x