My už sme na letnú dovolenku autom pripravení. A čo vy?

Datum: 16.04.2023

Čas letí príliš rýchlo, a preto sme prípravy na letnú dovolenku autom začali už pred pár dňami. Niektoré pomôcky, ktoré budeme potrebovať počas jazdy, sme len oprášili a iné dokúpili.

My už sme na letnú dovolenku autom pripravení. A čo vy?

Pre nového člena rodiny sme kúpili cyklovozík a kompletne celá rodina sa tešíme na nové dobrodružstvá. Ktoré pomôcky na dlhšiu jazdu vám odporúčame zaobstarať?

Bez strešného boxu to nepôjde

Strešný box sme kúpili už pred tromi rokmi a dodnes sme nespozorovali jediné poškodenie alebo problém s jeho používaním. Nie je to o tom, že máme šťastie. Nešetrili sme a vybrali box vyššej triedy. Strešné boxy môžete kúpiť za pár desiatok eur, ale tiež stoviek. Ak jazdíte na dovolenky prevažne autom, odporúčame kúpiť drahší model. Nejde o značku, ale o materiál použitý na výrobu boxu.

Zabudnite na boxy, na ktorých výrobu boli použité materiály ako polystyrén alebo polyetylén. Oba materiály podliehajú rýchlej degradácii pri mrazoch alebo vplyvom slnečného žiarenia. Jedine box z ABS plastu vydrží nielen nástrahy počasia, ale tiež jemné ťuknutie.

Susedia si síce kúpili strešný box z ABS plastu, ale bohužiaľ zabudli na podstatný detail – vybrať box so správnym otváraním. Ich box sa otvára len do jednej strany a majú problém dočiahnuť na veci uložené v rohoch alebo na druhej strane boxu. Náš box sa otvára obojstranne, takže do neho rýchlo uložíme cyklovozíky alebo kočiare pre deti i rozmernejšie kufre.

Dovolenka ako raj pre cyklistov

Naše dovolenky nie sú len o ležaní na pláži. Radi si zašportujeme, a to dokonca aj s deťmi. Najobľúbenejším športom v našej rodine je cyklistika. S deťmi sa všetko trochu skomplikovalo, ale problémy sme vyriešili kúpením už spomínaného cyklovozíka a nosiča bicyklov. Keďže sme veľká rodina a potrebujeme väčší strešný box, na streche nezostalo miesto pre nosič bicyklov. Mali sme na výber dve možnosti – nosič na piate dvere a na ťažné. Vybrali sme nosič na ťažné. Prečo? Pre jeho praktickosť a nosnosť.

Nosiče bicyklov, ktoré sa upevňujú na ťažné sú z hľadiska manipulácie s bicyklami najlepšou možnosťou. Bicykle sa na nosič pripevňujú veľmi rýchlo. Pohodlné je aj vykladanie elektrických bicyklov. Nosič je možné sklopiť, čo nám veľmi vyhovuje, keďže neustále niečo vyberáme z kufra vozidla. Problém nám nerobí ani parkovanie. V skratke môžeme povedať, že nosič na ťažné bola naša najlepšia investícia za posledné roky.

 

 

 

Čítané: 80 x