7 dôvodov, prečo je dovolenka na jachte najlepšou voľbou

Datum: 18.02.2023

Dovolenka na jachte – pre niekoho len sen a pre iného každoročná realita. Prečo si nádhernú realitu vo forme dovolenky na jachte nedoprajete aj vy?

dovolenka na jachte

Zahoďte predsudky o tom, že je to dovolenka len pre vyvolených a vy na taký luxus nemáte. Skúste si prejsť stránky s ponukou prenájmu jácht a budete cenou príjemne prekvapení. Následne na jachte zažijete tieto benefity.

1. Žiadne davy turistov

Ak nemáte radi davy ľudí, čakanie v reštaurácii v all inclusive hoteloch a organizované výlety, na lodi zažijete to, čo hľadáte. Posádku lode a pasažierov si vyberáte vy sami. Môže ísť o vašu rodinu, kamarátov alebo kolegov. Práve kolegovia sú zdrojom, ako ušetriť. Možno má jeden z nich kapitánske skúšky a loď odkormidluje. Pozor na to, že kurz vodca malého plavidla na mori nestačí.

2. Individuálny program

Počas plavby na mori vám nikto nebude diktovať trasu plavby alebo zastávky. Je na vás či prespíte v zátoke alebo zakotvíte v maríne a zájdete si na večeru do reštaurácie s morskými plodmi. Túžite po tichu a oddychu? Jednoducho zakotvíte v strede mora a necháte sa kolísať morskými vlnami.

3. Aktívna dovolenka

Lode na predaj a prenájom sú k dispozícii v rôznej veľkosti a s variabilnou výbavou. Pre aktívnych ľudí odporúčame väčšie plavidlá, na ktoré si môžete zobrať rôzne športové potreby. Vyskúšajte vodné lyže, malý motorový čln, vodný skúter alebo kitesurfing.

4. Adrenalínové zážitky

More vie byť občas zradné a možno sa vám počas plavby do cesty postavia búrky a vysoké vlny. So skúseným kapitánom a dobrou loďou sa nemusíte obávať potopenia. Užívajte pravý adrenalín a zapíšte si túto skúsenosť na list dobrodružných zážitkov.

5. Celý deň na čerstvom vzduchu

Dovolenky na mori nie sú o tom, že budete zatvorení ako tomu býva hoteli. Malé kajuty sú určené na prespanie. Zvyšok času strávite na palube. Na čerstvom vzduchu sa oddáte slniečku, plávaniu alebo rybárčeniu. Po zakotvení spoznáte krásy prímorských mestečiek.

6.  Kulinárske zážitky

Na lodi si môžete pripravovať jedlo a svoje vlastné recepty striedať s reštauráciami v marínach. Vyskúšať viac reštaurácií na viacerých miestach znamená objavovanie nových chutí. Alebo kúpte čerstvé ryby od miestnych rybárov a spravte na lodi gril párty.

7. Lacná dovolenka

Dovolenka na lodi je lacnejšia ako dovolenka v rezorte. Preskúmajte ponuky na internete a uvidíte, že jachty na predaj a prenájom sa dajú získať za rozumné ceny.

 

 

 

Čítané: 278 x