Predaj úžitkových štvorkoliek neustále stúpa. Kde ich využijete?

Datum: 11.03.2022

Po zániku veľkých poľnohospodárskych družstiev sa pestovanie plodín a chov dobytka dostali do rúk malých podnikateľov vlastniacich farmy.

Predaj úžitkových štvorkoliek neustále stúpa

Na farme je stále veľa práce, a preto je nutné využívať rôzne stroje, ktoré prácu urýchlia, ušetria čas a hlavne odvedú prácu kvalitne. Medzi tieto stroje patria úžitkové štvorkolky, ktorých predaj každým rokom stúpa. Prečo je tomu tak? Predstavíme vám spôsoby, ako úžitkovú štvorkolku využijete.

Vyberte si výkonnejší stroj a vyhráte

Niektoré úžitkové štvorkolky sa podobajú na športové a iné skôr na traktor. Druhá skupina štvorkoliek má v zadnej časti veľkú nakladaciu korbu a disponuje krytou kabínou. Kabína je veľká výhoda počas práce v daždi alebo v snehu. Niekomu na tomto modely vyhovuje aj to, že sa riadi volantom ako klasické vozidlo. Úžitková štvorkolka sa od tej nákladnej líši tým, že má riadidlá a je menej robustná. Či už sa rozhodnete pre nákladnú, alebo úžitkovú štvorkolku, radšej si priplaťte za stroj s výkonom okolo 500 cm3. Vyšší výkon ja zárukou, že naozaj utiahnete čo treba a poradíte si s každým terénom. S úžitkovou štvorkolkou s takýmto výkonom zvládnete nielen prácu, ale si tiež užijete trochu zábavy počas jazdy cez jamy alebo pri driftovaní. Odpojte pohon predných kolies a štvorkolka sa zmení na pretekárske vozidlo. Môžeme povedať, že ide o zábavu podobnú jazde, ktorú umožňujú trojkolky.

Úžitková štvorkolka pomôže na záhrade, v lese i pri preprave nákladu

Na všetky modely úžitkových štvorkoliek je možné pripevniť rôzne pracovné nástroje. Ich ponuka sa neustále rozrastá. V zime oceníte možnosť pripojenia radlice na odhŕňanie snehu. S navijakom vytiahnete z jamy popadané drevo alebo na korbu naložíte krmivo pre zvieratá. V lete je možné na stroj inštalovať sekačku, postrekovač proti škodcom alebo kosačku. Štvorkolka nie je tak veľká ako traktor, a preto sa s ňou lepšie dostanete do menších priestorov. Z tohto dôvodu ju využívajú majitelia väčších záhrad alebo ovocných sadov. Na druhej strane je pohon 4x4 zárukou, že v lese prejdete so štvorkolku cez skaly alebo výmole. Odviesť drevo pomocou navijaka je úplnou hračkou.

Na nakladacej štvorkolke odveziete aj rodinu alebo robotníkov

Nakladacia štvorkolka má v kabíne dostatok miesta, aby sa spolu s vami odviezla partnerka či deti. Alebo môžete odviesť robotníkov do práce. Na korbu naložíte prakticky čokoľvek. Stačí, aby ste k úžitkovej štvorkolke pripojili príves a zmení sa na nakladacie vozidlo. V zime pomohli štvorkolky už nejednému zapadnutému autu a odhrnuli sneh tam, kde sa veľké odhŕňače nedokážu dostať.

 

 

 

Čítané: 172 x