5 dôvodov, prečo si kúpiť činky

Datum: 30.07.2022

Aj vy patríte k ľuďom, ktorí už dlhšie uvažujú, že vyskúšajú vymeniť kardio za posilňovanie? Kardio cvičenie je skvelé na spaľovanie a úplne ho vyradiť z tréningového plánu nie je rozumné.

5 dôvodov, prečo si kúpiť činky

Správnou kombináciou kardia a posilňovania dosiahnete presne to, čo chce dosiahnuť väčšina športovcov – zvýšite si kondíciu, získate silu a vyformujete si svaly. Začať s posilňovaním je možné úplne jednoducho – pomocou činiek. Prečo si kúpiť činky? Minimálne kvôli týmto 5 dôvodom.

1. Za málo peňazí veľa muziky

Existuje len málo pomôcok na domáce cvičenie, ktoré sú tak lacné, skladné a efektívne ako činky. Medzi lacnejšie pomôcky sa radia aj gumy na cvičenie, balančné pomôcky či gymnastické lopty. Činky sú zo všetkých menovaných pomôcok najviac variabilné a dokážete s nimi precvičiť celé telo.

2. Nemusíte sa vyhýbať obrovským strojom

Vyhýbať sa cyklistickému trenažéru alebo namiesto sedacej súpravy do obývačky postaviť vežu na cvičenie nie je dobrý nápad. Činky vám zaberú minimum miesta. Dokonca aj uložené na zemi vám nebudú zavadzať. Bez problémov ich uložíte do postele alebo schováte do skrine.

3. Každý tréning bude úplne iný

Tréningy s činkami sú rozmanité, zábavné a nikdy vám nebude hroziť stereotyp. Inšpirovať sa môžete na internete a časom si sami dokážete vytvoriť tréning alebo vymyslieť nové cviky. Skvelým tipom je začať cvičiť s trénerom, ktorý vás naučí správnu techniku cvikov a dýchania. Po pár tréningoch budete poznať všetky grify a môžete cvičiť sami.

4. Skvelý základ pre bodybuilderov

Obrovské svaly vám nevyrastú zo dňa na deň. Ak túžite po pevných svaloch, ale sa hanbíte za svoju postavu, tak začnite cvičiť doma s činkami. Nemyslite si, že tí svalnáči vo fitness centre začínali inak. Cvičte doma pred zrkadlom, kontrolujte si postoj a postupne nadobudnete také sebavedomie, že sa vyberiete hrdo do posilňovne a začne sa vaša cesta bodybuildera.

5. Na výber máte veľa druhov činiek

Máte hlboko do peňaženky? Činiek existuje toľko typov, že ich kúpa nezruinuje nikoho. Mrknite na stránky internetového obchodu inSPORTline a zistíte, že sa dá vybrať z činiek jednoručiek, nakladacích činiek, činkových setov alebo guľových činiek.

 

 

Čítané: 143 x