Fitness náramky. Motivácia k pohybu a kontrola aktivít

Datum: 25.02.2022

V každom človeku zostane navždy kúsok dieťaťa, ktoré sa rado hrá a zároveň spoznáva nové veci. V prenesenom slova zmysle je fitness náramok hračkou, ktorá v sebe skrýva niečo navyše.

Fitness náramky

Naučí vás sa pohybovať, informuje vás o spánkovom cykle alebo dokonca aj o tom, čo sa deje vonku – o počasí. Fitness náramok je spôsobom motivácie k pohybu a kontrole množstva aktivít.

Za málo peňazí veľa muziky

Fitness hodinky a náramky sú na trhu už nejaký ten rok, a preto sa dajú kúpiť za pomerne priaznivú cenu. Samozrejme, že čím viac si priplatíte, tým viac dostanete. V cene pod 20 € sa dostanete prakticky len k hodinkám v spojení s krokomerom a nepresným počítadlom kalórií. V tomto prípade sa neoplatí šetriť. Stačí si priplatiť zopár eur navyše a získate naozaj vyšperkovanú pomôcku, ktorá vás nakopne k pohybu. Za cenu okolo 70 € už viete zohnať fitness náramok umožňujúci kontrolovať skoro všetky druhy športov. Po kliknutí na stránky inSPORTline sa sami presvedčíte, že v tejto cene máte na výber veľa značiek náramkov.

Monitorovanie každého tréningu

Ako sa vlastne kontroluje výkon počas športovej aktivity? Stačí si pred športovaním zvoliť druh pohybu a náramok bude neustále monitorovať váš tep. Na základe uvedeného monitoringu sa na konci tréningu dozviete, koľko kalórií ste spálili, váš maximálny a priemerný tep. Na základe týchto údajov viete odhaliť šport, pri ktorom sa vám darí najlepšie spaľovať a tým pádom zhadzovať kilogramy. Aby bolo toto meranie čo najpresnejšie, musíte si do mobilného telefónu stiahnuť aplikáciu prislúchajúcu k danej značke fitness náramku. Do aplikácie zadáte svoje údaje - smerodajný je vek, pohlavie, váha. Fitness náramok vyhodnotí tieto parametre a vy sa počas tréningu dozviete presnejšie údaje o spaľovaní.

Všetky aktivity pod dozorom

Je zrejmé, že fitness náramky si kupujú predovšetkým športovo založení ľudia. Preto sú pohybové funkcie náramku najviac využívané. Napriek tomu sa dá náramok využiť na sledovanie iných denných a nočných aktivít. Veľmi prínosný je monitoring spánku. Dozviete sa nielen to, kedy ste zaspali a kedy sa zobudili, ale zmeraná bude tiež kvalita vášho spánku. Dámy môžu vďaka náramku sledovať menštruačný cyklus. Fitness náramok sa postará aj o to, aby ste nezleniveli. Po istej dobe nečinnosti vás vyzve k aktivite. Niektoré náramky vyššej triedy po prepojení s telefónom dokážu upozorniť na prijaté správy alebo emaily. Cez niektoré sa dá počúvať hudba a sledovať predpoveď počasia. Takto by sme mohli pokračovať donekonečna, pretože fitness náramky sa neustále inovujú a neustále prinášajú nové, praktické funkcie.

 

 

Čítané: 502 x