Každý deň mešká autobus? Vymeňte mestskú dopravu za mestský bicykel

Datum: 20.01.2022

Zdá sa vám, že mestská doprava sa mení posledné roky na peklo? Čas, ktorý trávite čakaním na autobus by sa veru dal využiť aj efektívnejšie.

Vymeňte mestskú dopravu za mestský bicykel

A to nehovoríme o tom, koľko stoji jazdné vo väčších mestách. Vieme, že voziť sa autobusom je pohodlné, ale stojí vaše pohodlie naozaj za to? Skúste aspoň na čas vymeniť autobus za bicykel. Uvidíte, že zrazu sa zväčší objem vašej peňaženky a zmenší objem vášho zadku.

Vyskúšate a už nikdy bicykel neschováte do garáže

Možno sa vám zo začiatku bude zdať jazda na bicykli po meste problematická. Musíte spoznať trasu a všetky nástrahy ulice. Po pár dňoch sa stanete profíkom, ktorý má v malíčku trasu každej malej uličky. Všetko bude o to jednoduchšie, ak si na jazdu po meste kúpite mestský bicykel. Práve tento typ bicykla má všetko, čo vám jazdu spríjemní a spraví viac pohodlnejšou. Ak sa vyberiete do mesta s rodinou, pre deti kúpte detské bicykle. Čo všetko sa vo vašom živote vďaka jazde na bicykli zmení? Zrazu zistíte, že vám nerobí problém vyjsť do vyšších poschodí peši. Je jasné, že kondícia pôjde hore a kilogramy dole. Spojíte vlastne dve v jedno. Rýchlo sa dostanete do práce a zároveň spravíte niečo pre svoje zdravie. Do práce prídete v lepšej nálade. Veď nikomu na nálade nepridá meškajúci autobus alebo ľudia natlačení hlava na hlave. Počas jazdy na bicykli sa vo vašom tele uvoľnia hormóny šťastia, a preto vkročíte do kancelárie s úsmevom. Hriať pri srdci vás nebude len plnšia peňaženka, ale tiež pocit, že robíte niečo pre našu prírodu. A pre dámy máme dobrú správu, dámske mestské bicykle vyzerajú na prvý pohľad skvele.

Čo nesmie chýbať žiadnemu mestskému bicyklu

Mestské bicykle musia spĺňať iné parametre ako horské či krosové. V prípade, že bicykel potrebujete občas previesť autobusom alebo ho schovať do garáže, oceníte odľahčený rám vyrobený z karbónu. Karbón je známy tiež tým, že lepšie pohlcuje vibrácie. Úplne ideálny  je bicykel, ktorý sa dá pri prenášaní zložiť. Mestské bicykle majú zároveň širšie gumy, ktoré vám pri jazde cez obrubníky alebo cez nerovnosti chodníkov poskytnú dostatočnú stabilitu. Pozor na veľkosť rámu bicykla, aby ste pohodlne dočiahli na pedále. V oblasti dizajnu sa nemusíte obmedzovať. Moderné sú napríklad retro mestské bicykle, ale na svoje si príde prakticky každý. Stačí kliknúť na stránky e-shopu inSPORTline a nebudete sa stačiť čudovať, aké dizajnové vychytávky na stránkach nájdete. Nezabudnite ani na doplnky k bicyklu. Správnemu mestskému bicyklu nesmie chýbať košík na náklad, zvonček a svetlá vpredu i vzadu.

 

 

Čítané: 151 x