Máte stan na auto? Toto príslušenstvo vám nesmie chýbať

Datum: 08.06.2023

Stany na auto sú samé o sebe perfektná pomôcka na stanovanie. Oproti klasickým stanom majú autostany desiatky výhod.

stan na auto

Navyše je k týmto stanom možné dokúpiť príslušenstvo, ktoré ich možnosti rozšíria. Čo by nemalo chýbať žiadnemu majiteľovi autostanu?

Praktické drobné príslušenstvo pre autostan

Autostany sú vyložené na streche vozidla a upevnené na nosičoch. Do vnútra stanu sa lezie po rebríku. Aby ste do stanu nenosili topánky, dokúpte k autostanu špeciálne vrecká na topánky. Vrecká zväčša pojmú dva páry topánok, takže ak ste rodina, kúpte dve vrecká. Vrecká sa pripevňujú suchým zipsom do vrchnej časti rebríka. Niektoré z vreciek majú po stranách sieťovinu, do ktorej je možné uložiť ďalšie drobnosti.

Veľmi praktickú sú stanové stolčeky. Tie môžu slúžiť nielen na servírovanie jedla, ale tiež na podoprenie tabletu alebo počítača. Stolček sa pripevňuje k vnútornej konštrukcii stanu a je veľmi odolný.

Rozšírte priestorové možnosti stanu na auto

Látkové autostany sú dostatočne priestranné pre štyri osoby. Ak chcete na dovolenku zobrať ešte jednu osobu alebo si naplno užiť grilovačku, dokúpte k stanu prístrešky a markízy. Kryté prístrešky je možné uzatvoriť na zips, čo umožňuje vytvoriť priestor pre spanie alebo uloženie batožiny. Zväčša sa tieto prístrešky montujú k zadnej časti automobilu. Markíza slúži na posedenie pri stolovaní.

Niektoré stany na auto sú menšie a dá sa vedľa nich na strechu umiestniť kajak či bicykel. Pri väčších miesto nezostane. Preto sa každému cyklistovi zídu nosiče bicyklov na ťažné, ktoré dokážu uviezť aj ťažké elektrické bicykle.

Zvýšte komfort využívania stanu na auto

Zo skupiny príslušenstva pre autostany, ktoré zvyšujú komfort stanov, patria bez pochýb zatepľovacie vložky. Stan na auto síce poskytuje dostatočný teplotný komfort, ale zatepľovacia vložka vám umožní stanovať aj začiatkom jari alebo koncom jesene. V tomto období sú kempy skoro prázdne a cena za prenocovanie je aj o polovicu lacnejšia ako v hlavnej letnej sezóne. Vložka sa pripevňuje k vnútornej konštrukcii stanu.

Kvôli teplotným rozdielom sa v stane môže tvoriť vlhkosť. Kondenzácii zabráni podložka, ktorá zvyšuje cirkuláciu vzduchu v autostane. Súčasťou stanu sú matrace, ale odporúčame dokúpiť aj špeciálne lôžkoviny, aby ste nemuseli spať v spacom vaku.

 

Čítané: 88 x