Akým poplatkom sa nevyhnete pri založení eseročky

Datum: 16.06.2022

Založenie eseročky nie je finančne až tak náročné, ako sa mylne veľa začínajúcich podnikateľov domnieva. Viac ako peniaze vás založenie s.r.o. bude stáť nervy a behanie po úradoch.

Akým poplatkom sa nevyhnete pri založení eseročky

Avšak aj nervy a čas si môžete ušetriť, keď budete rozumní a všetko necháte na špecializovanú firmu. Aké náklady vás neobídu pri zakladaní spoločnosti?

Základné poplatky pri zakladaní eseročky

Medzi dva najviac obľúbené modely podnikania na Slovensku patrí živnostenské a vo forme spoločnosti s ručením obmedzeným. Založiť živnosť sa oplatí hlavne podnikateľom, ktorí nepredpokladajú veľké zisky, neplánujú zamestnávať ľudí a nechcú v budúcnosti expandovať. Založiť si živnosť je oveľa jednoduchšie ako založenie s.r.o.. Prakticky musíte navštíviť len živnostenský. Založenie s.r.o. si vyžaduje viac času, vyplnenie desiatok formulárov, overovanie podpisov a iných právnych formalít. Poplatkom na úradoch sa samozrejme nevyhnete. Najskôr vytiahnete eurá z peňaženky na živnostenskom úrade. Za každú zapísanú voľnú živnosť sa platí 5 € a v prípade viazanej je suma trojnásobná t.j. 15 eur. Najväčšiu položku tvorí žiadosť o zapísanie do obchodného registra, ktorá je vo výške 300 €. Peniaze si od vás vypýta tiež notár pri overovaní podpisov. V priemere stojí založenie s.r.o. 400 €. Táto suma platí len v prípade, že si všetko dokážete vybaviť, vybehať a vyplniť sami. Ak vám bude pomáhať právnik, tak sa suma značne navýši.

Založenie eseročky s pomocou špecializovanej firmy sa oplatí

Poplatky za založenie s.r.o. dokážete malou fintou znížiť o polovicu. Ako je to možné? Stačí, aby ste oslovili špecializovanú firmu. Tá všetku byrokraciu vybehá za vás. Založenie spoločnosti bude trvať oveľa kratšiu dobu. Vašou jedinou úlohou bude dodať všetky potrebné dokumenty a firma sa o ostatné postará. Okrem toho ušetríte, pretože firmy disponujú elektronickým podpisom, ktorý znižuje poplatky na všetkých úradoch. Vďaka tomu vás založenie spoločnosti vyjde na cca. 200 €. Ak potrebujete začať podnikať expresne rýchlo, tak vám špecializovaná firma predá ready made s.r.o.. Ide o už založenú, fungujúcu firmu. Prakticky ihneď po podpise zmluvy ste konateľom firmy a môžete začať budovať svoj sen o sebestačnosti.

 

 

 

 

Čítané: 121 x